یبوست و راه کار های درمانی آن .... پست 63

ساخت وبلاگ
درمان یبوست در خانه با میوه ها

 

درمان با گلابی
افرادی که از یبوست رنج می کشند، با گلابی می توانند خود را درمان کنند. به این صورت که بعد از شام یا در هنگام صبحانه، یک عدد متوسط گلابی میل کنید.


درمان با انگور
ثابت شده درمان با انگور برای رفع یبوست بسیار مهم می باشد. انگور می تواند باعث آرامش معده و روده شود. توصیه شده برای درمان یبوست، فرد روزانه باید 350 گرم انگور مصرف کند. هنگامی که انگور تازه در دسترس نباشد، می توان از کشمش و یا کشمش خیس شده در آب استفاده کرد. کشمش را باید 24 تا 48 ساعت در آب بگذارید. هر روز از این انگور و یا کشمش به مقداری که گفته شد، مصرف نمایید تا یبوست از بین برود.

 

درمان با پرتقال
1 تا 2 عدد پرتقال را قبل از خواب و 1 تا 2 عدد پرتقال را بعد از خواب و یا در حین خوردن صبحانه میل کنید.


درمان با انجیر یا انبه
انجیر تازه یا خشک شده دارای اثر تسکین دهنده یبوست می باشد. قبل از خواب، 4 تا 5 عدد انجیر خشک را در آب خیس کنید و فردا صبح میل کنید.
خوردن نصف انبه در صبحانه بسیار مفید است.

 

درمان با اسفناج
اسفناج تازه دارای موادی است که برای تمیز کردن، بازسازی و احیاء روده مفید می باشد. 100 میلی لیتر آب اسفناج مخلوط شده با همان مقدار آب را 2 بار در روز بنوشید.

 

درمان با لیمو ترش
آب یک عدد لیمو ترش تازه را گرفته و در آب گرم بریزید و با نصف قاشق چای خوری نمک بنوشید.

 

رژیم در هنگام یبوست
* غذاهای طبیعی بخورید؛ غذاهایی همچون، غلات، عسل، عدس، سبزیجات و میوه جات، خامه و کره.
* غذا را خوب بجوید و با عجله نخورید.
* ساعتی را برای غذا خوردن خود بگذارید.
* هوای تازه و ورزش کردن مفید می باشد.

 

داروهایی که یبوست می آورند

برخی از داروهایی که روزانه مصرف می کنید باعث بروز یبوست می شوند، مانند داروهای ضدافسردگی، دیورتیک ها (ادرارآور)، داروهای مسکن و غیره .


آیا داروهای ضددرد یا همان مسکن ها باعث بروز یبوست می شوند؟
بله داروهایی مانند استامینوفن، ترامادول، متادون و پردینوزولون باعث بروز یبوست می شوند. برخی از داروهای ضددرد و ضدالتهاب به دلیل دارا بودن پاراستامول، مورفین، کودئین یا کورتون (کورتیزون) یبوست‌زا هستند.

این داروها درد را تسکین داده و بدن را به آرامش می رسانند. همین مسئله نیز روی قابلیت سلول های عصبی برای انقباض عضلات روده تاثیر گذاشته و باعث کند شدن کار آنها می شود. در نتیجه در کار دفع اختلال به وجود می‌آید.

این تاثیر نامطلوب در بین سالمندان بیشتر دیده می شود. به خاطر اینکه این افراد به دلیل کم تحرکی و نداشتن تنوع غذایی کافی در معرض یبوست قرار دارند و مصرف این قبیل داروها مشکل را چندبرابر می‌کند.

 

چگونه می شود از این مشکل پیشگیری کرد؟
برای جلوگیری از یبوست ناشی از مصرف داروهای ضددرد و ضدالتهاب، پیاده روی روزانه بسیار موثر است.

این افراد باید موادغذایی مناسبی مانند میوه ها و سبزیجات تازه که سرشار فیبرهای غذایی هستند را مصرف کنند.
توصیه می شود همه افراد از مصرف بی‌رویه‌ی مسکن ها بپرهیزند.

گاهی در بین بیماران دیده می شود که قبل از شروع درد و به دلیل ترس ناشی از دردکشیدن، اقدام به مصرف مسکن می کنند. معمولا مشکل این افراد با تحرک بیشتر و مصرف مواد غذایی حاوی فیبر حل می شود و در صورت یبوست طولانی مدت و مداوم، بهتر است با پزشک مشورت کنند.

یبوست می تواند نشان دهنده کم آبی بدن نیز باشد. اگر بعد از افزایش مصرف آب، یبوست بیش از یک هفته طول کشید، با پزشک مشورت کنید

داروهای ضدافسردگی با چه مکانیسمی
باعث یبوست می شوند؟
داروهای ضد افسردگی مانند پروزاک، سروکسات، ایمی‌پرامین و غیره نیز باعث بروز یبوست می شوند. تاثیر این داروها به عملکردهای مغزی محدود نمی شود، بلکه روی عملکرد سلول های عصبی منقبض کننده‌ی‌ عضلات روده‌ها نیز اثر گذاشته و خطر بروز یبوست را افزایش می دهند.

افرادی که مجبور به مصرف داروهای ضدافسردگی هستند، باید از خانه نشینی و بی‌تحرکی دوری کنند.

مصرف مواد غذایی حاوی فیبرهای غذایی مانند غلات سبوس دار، سبزیجات سبزرنگ و همچنین برخی از میوه‌ها مانند آلو و گیلاس برای دفع راحت مفیدند.

این افراد همچنین باید مصرف آب را نیز افزایش دهند و روزانه یک و نیم لیتر مایعات مصرف کنند. درصورت عدم رفع مشکل به پزشک مراجعه کنند.

در مورد داروهای ضدسوزش معده چطور؟ آیا این داروها هم یبوست زا هستند؟
بله. نمک های آلومینیوم موجود در برخی از داروهای ضدسوزش معده که برای تسکین
معده مناسب هستند، برای روده ها مشکل‌ساز می شوند، بخصوص زمانی که مصرف آنها بیش از یک هفته طول بکشد. از بین این داروها می توان به شربت گاویسکون، مالوکس و سوکرالفیت اشاره کرد.

 

افرادی که این داروها را مصرف می کنند، علاوه بر افزایش تحرک بدنی باید مصرف مواد نشاسته‌ای را کاهش دهند و بیشتر سبزیجات و میوه‌هایی مانند آلو خشک (به مدت سه روز) را مصرف کنند.

 

نوشیدن آب کافی نیز به این افراد توصیه می شود.

البته در برخی افراد، این داروها تاثیر کاملا عکسی دارند و به دلیل دارا بودن منیزیم باعث بروز اسهال می شود. توجه داشته باشید که سوزش معده طولانی مدت می تواند نشان دهنده‌ی زخم یا بیماری جدی‌تری مانند سرطان مری باشد. در نتیجه بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید تا مشکل به طور دقیق تری بررسی شود.

مطلب ادامه دارد .......

 

نویسنده ها : مریم آدینه پیمان شاهین

راه ارتباطی با ما : [email protected]

آدرس وبلاگ: bachehayextrophy.blogfa.com

این وبلاگ شخصی است و مطالب فقط با ذکر منبع و نام نویسنده ها قابل برداشت است و تمامی حقوق آن برای نویسندگان محفوظ میباشد

بچه های اکستروفی - بچه های اکستروفی...
ما را در سایت بچه های اکستروفی - بچه های اکستروفی دنبال می کنید

برچسب : یبوست و راه درمان آن,یبوست و راه درمان,یبوست و راههای درمان آن,یبوست و راههای درمان,يبوست و راه درمان,يبوست و راههاي درمان آن,یبوست و راهای درمان,یبوست و راه حل آن,علل یبوست و راههای درمان آن,یبوست چیست و راه درمان آن, نویسنده : bachehayextrophya بازدید : 147 تاريخ : شنبه 15 آبان 1395 ساعت: 3:11