قرص دفع سنگ کلیه رواتینکس (Rowatinex)

ساخت وبلاگ

کپسول رواتینکس یکی از قوی ترین داروی سنگ شکن کلیه، حاوی اسیدهای چربی می باشد که به حل شدن، خرد شدن و دفع سنگ های کلیه و مجاری ادراری کمک می کند. در این مقاله به بررسی هر آنچه که باید درباره ی این دارو بدانید، پرداخته ایم.


قبل از شروع به مصرف این دارو، تمامی مطالب این نوشتار را به دقت مطالعه کنید. در صورت داشتن هر گونه سوال دیگر، از پزشک یا داروساز خود سوال کنید.

این دارو برای شما تجویز شده است، از دادن آن به دیگران خودداری کنید. حتی در صورتی که آن ها علائمی یکسان با علائم شما داشته باشند، این دارو می تواند به آنها آسیب برساند.

در صورت شدید شدن هر کدام از عوارض جانبی و یا مشاهده هر گونه عارضه جانبی که در این بروشور بیان نشده، لطفا به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.

موارد استفاده از رواتینکس

فهرست موضوعات

  • موارد استفاده از رواتینکس
  • قبل از مصرف رواتینکس
  • مواد تشکیل دهنده مسکن قوی برای درد سنگ کلیه
  • چگونگی مصرف رواتینکس
  • عوارض جانبی رواتینکس (داروی حل کننده سنگ کلیه)
  • چگونگی نگهداری رواتینکس سنگ کلیه
  • سنگ کلیه از کجا می آید؟
  • علائم دفع سنگ کلیه

رواتینکس موجب کاهش درد مجاری ادراری و کلیوی و بهبود عملکرد این دستگاه می گردد. در ادامه به کارکرد این قرص اشاره می کنیم:

قرص رواتینکس، قویترین قرص دفع سنگ کلیه

رواتینکس حاوی روغن هایی ضروری است که به حل شدن، شکسته شدن و دفع سنگ های کلیوی و مجاری ادرار کمک می کنند. مصرف این دارو اسپاسم های عضلانی را برطرف می کند و به همین ترتیب درد کلیوی و کولیک های ادراری را کاهش می دهد. همچنین، رواتینکس برای رهایش عوارض مرتبط با عفونت های خفیف مجاری ادراری استفاده می شود.

قبل از مصرف رواتینکس

در صورت داشتن حساسیت به هر کدام از مواد فعال یا دیگر مواد سازنده رواتینکس از مصرف آن خودداری کنید.

این دارو برای بیماران مبتلا به درد شدید (رنال کولیک)، بیمارانی که تولید و دفع آن ها کم است و کسانیکه عفونت شدید مجاری ادراری دارند، مناسب نمی باشد. کودکان و نوجوانان زیر 18 سال باید از مصرف این دارو خودداری کنند.

در صورتیکه به تازگی داروهایی دیگر از جمله داروهای بدون نسخه مصرف کرده و یا در حال مصرف آنها هستید به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. از جمله این داروها می توان به مصرف داروهای رقیق کننده خون (ضد انعقاد های خوراکی مانند وارفارین و آسپرین) اشاره کرد. کپسول رواتینکس باید نیم ساعت قبل از مصرف وعده غذایی و با معده خالی مصرف شود.

اگر باردار هستید قبل از مصرف هر گونه دارو حتما به پزشک و یا داروساز خود اطلاع دهید. باید در شیردهی یا اوایل بارداری از مصرف رواتینکس (سه ماهه اول) خودداری شود. هیچ گونه عوارض خطرناکی تاکنون گزارش نشده است اما این خطر همچنان ناشناخته است.

رواتینکس موجب خواب آلودگی نمی شود در نتیجه مصرف آن قبل از رانندگی و استفاده از ماشین آلات برقی پرخطر هیچ ممانعتی ایجاد نمی کند.

10 راهکار برای درمان خانگی درد کلیه

مواد تشکیل دهنده مسکن قوی برای درد سنگ کلیه

رواتینکس حاوی گلیسرین (گلیسرول) است که مقادیر بالای آن مضر می باشند. این مورد می تواند سردرد، ناراحتی گوارشی و اسهال ایجاد کند. از آنجایی که رواتینکس حاوی سدیم اتیل هیدروکسی بنزوات (E215) و سدیم پروپیل هیدروکسی بنزوات (E217) است می تواند سبب بروز واکنش های حساسیتی شود.

چگونگی مصرف رواتینکس

رواتينکس باید همواره به گونه ای مصرف شود که پزشک توصیه نموده است. در صورت عدم اطمینان، از دکتر خود سوال کنید. رواتینکس باید فقط به صورت بلع کامل کپسول مصرف شود ( از جویدن یا گاز زدن کپسول خودداری کنید) .

مقدار مصرف معمول برای افراد بالغ

فرد باید 3 تا 4 بار در روز، یک کپسول را نیم ساعت قبل از وعده غذایی مصرف کند.

مصرف بیش از حد این دارو

مصرف بیش از حد رواتینکس می تواند سبب ناراحتی گوارشی (تحریک پذیری معده) شود. در صورت مصرف بیش از حد کپسول های رواتینکس، فورا با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.

فراموش کردن مصرف دارو

نباید جهت جبران وعده مصرفی فراموش شده، مقدار مصرف دو برابر شود. باید به محض یادآوری، وعده فراموش شده مصرف شود. پس از آن باید به روال مصرف قبلی بازگشت.

قطع مصرف رواتینکس

مصرف داروی رواتینکس (قرص سنگ شکن کلیه) نباید بدون مشورت با پزشک قطع شود. در صورت داشتن سوالات بیشتر در ارتباط با این محصول، از پزشک یا داروساز خود سوال بپرسید.

عوارض جانبی رواتینکس (داروی حل کننده سنگ کلیه)

هر چند که همه افراد به آنها دچار نمی شوند اما رواتینکس نیز همانند تمامی داروها، می تواند سبب ایجاد عوارض جانبی شود. عوارض جانبی کپسول Rowatinex که اغلب گزارش شده اند، عبارتند از:

ضعف عضلانی

سرگیجه

اسهال

درد معده

احساس خستگی

تهوع

در زیر لیستی از عوارض جانبی که ممکن است بعد از استفاده از کپسول Rowatinex رخ دهند، آمده است. این یک لیست جامع نیست.

ضعف عضلانی

سرگیجه

اسهال

معده درد و درد شکم

خفگی

تهوع

استفراغ

کپسول Rowatinex همچنین ممکن است عوارض جانبی که در اینجا ذکر نشده است را ایجاد کند.

چگونگی نگهداری رواتینکس سنگ کلیه

کپسول ها را به دور از دید و دسترس کودکان قرار دهید.

این دارو را در دمای بالاتر از 25 درجه قرار ندهید.

دارو را در جای خشک نگهداری کنید.

دارو را پس از تاریخ انقضای نوشته شده بر روی برچسب مصرف نکنید.

کپسول های رواتینکس زرد رنگ، نرم، ژلاتینی و به شکل گرد می باشند. این کپسول ها دارای مقاومت معده ای هستند یعنی دارو را فقط در روده و نه معده آزاد می کنند.

سنگ کلیه از کجا می آید؟

سنگ کلیه وقتی ایجاد می شود که مواد خاصی مانند کلسیم و اسید اوریک بتوانند در کلیه های شما بلور ایجاد کنند. بلورها بزرگتر شده و به “سنگ” تبدیل می شوند. حدود 80 تا 85 درصد سنگ کلیه از کلسیم تشکیل شده است. بقیه سنگهای اسید اوریک هستند که در افرادی با سطح pH ادرار کم ایجاد می شوند.

بعد از تشکیل سنگ در کلیه ها، حالب را پایین آورده و جریان ادرار را مسدود می کنند. در نتیجه درد شدید، از جمله درد پهلو (درد در یک طرف بدن بین معده و پشت)، گاهی اوقات همراه با خون در ادرار، حالت تهوع و استفراغ همراه است. وقتی سنگها از حالب به سمت مثانه عبور می کنند، ممکن است باعث تکرر ادرار، فشار مثانه یا درد در کشاله ران شوند.

علائم دفع سنگ کلیه

سنگ کلیه معمولاً تا زمانی که در داخل کلیه شما حرکت نکند یا به حالب شما منتقل نشود، علائمی ایجاد نمی کند. اگر در حالب قرار گیرد، ممکن است جریان ادرار را مسدود کرده و باعث تورم کلیه و اسپاسم حالب شود، که می تواند بسیار دردناک باشد. در آن مرحله، ممکن است این علائم و نشانه ها را تجربه کنید:

درد شدید در پهلو و پشت، زیر دنده هادردی که به زیر شکم و کشاله ران منتقل می شوددرد یا احساس سوزش هنگام ادرار کردن

علائم و نشانه های دیگر ممکن است شامل موارد زیر باشد:

ادرار قرمز یا قهوه ایادرار با بوی بدنیاز مداوم به دفع ادرار، ادرار بیشتر از حد معمولتهوع و استفراغعفونت، تب و لرز

منبع : سایت دکتر هوشنگ قوامی

نویسنده وبلاگ : مریم

راه ارتباطی با ما : [email protected]
آدرس وبلاگ: bachehayextrophy.blogfa.com
این وبلاگ شخصی است و مطالب فقط با ذکر منبع و نام نویسنده قابل برداشت است و تمامی حقوق آن برای نویسنده محفوظ میباشد


برچسب‌ها: سنگ کلیه , اکستروفی مثانه , درمان اکستروفی مثانه , خورد کردن سنگ کلیه

بچه های اکستروفی - بچه های اکستروفی...
ما را در سایت بچه های اکستروفی - بچه های اکستروفی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : bachehayextrophya بازدید : 129 تاريخ : يکشنبه 27 شهريور 1401 ساعت: 2:42