سیستوسکوپی

ساخت وبلاگ
 

سیستوسکوپی :


سیستوسکوپی یک روش ساده جهت بررسی سیستم ادراری است که به پزشک شما اجازه می دهد داخل مثانه را مشاهده نماید. در طی سیستوسکوپی، پزشک می تواند داخل مثانه را برای تشخیص توده، سنگ، بی اختیاری ادراری و سایر مشکلات ادراری ببیند.


برخی سنگهای کلیه را می توان در هنگام سیستوسکوپی در آورد.

سنگهای ساخته شده در کلیه می توانند از طریق حالب پایین بیایند و درون مثانه قرار بگیرند و در آنجا گیر کنند و باعث دردشدید شوند. اگر یک سنگ یا توده جریان ادرار را از کلیه به مثانه متوقف کند، پزشک می تواند این مشکل را در طول سیستوسکوپی درمان نماید و یک لوله به نام استنت در حالب قرار دهد تا حالب را باز نگه دارد و ادرار جریان یابد. این کار از برگشت ادرار به کلیه ها جلوگیری می کند.

چگونه سیستوسکوپی انجام می شود؟

 به شما گفته می شود که تمام لباسها و لباسهای زیرتان را خارج کنید و لباس مخصوص اتاق عمل بپوشید.روی تخت با پاهای از هم باز در وضعیتی که دسترسی به مجرای ادراری راحت باشد، قرار بگیرید. برای پیشگیری از درد سیستوسکوپی معمولا تحت بی حسی موضعی انجام می شود. یک ژل مخصوص جهت بی حسی مجرای ادراری (پیشابراه) استفاده می گردد. بی حسی عمومی و یا نخاعی به ندرت استفاده می شود. بعد از به کار بردن بی حسی موضعی پزشک وسیله مشاهده را از طریق مجرای ادراری (پیشابراه) وارد می کند و درون مجرای ادراری و مثانه را مشاهده می نماید.او ممکن است حین عمل مثانه را با سرم پر کند. سرم مثانه را گشاد می کند، این عمل مشاهده دیوار مثانه را برای پزشک آسانتر می نماید. در صورتی که پزشک بخواهد بی اختیاری ادراری را بررسی کند، ممکن است ضمن عمل به شما بگوید که سرفه کنید تا ببیند آیا ادرار به طور ناگهانی از مجرای ادراری (پیشابراه) خارج می شود یا خیر. بی اختیاری وقتی است که شما قادر نیستید ادرارتان را کنترل کنید.

اگر توده ای دیده شود پزشک متخصص می تواند به طور کامل یا یک قسمت کوچکی از آن را خارج کند، به این کار نمونه برداری یا بیوپسی می گویند. لازم است نمونه جهت بررسی به مرکز پاتولوژی ارسال شود. وقتی کار تمام شد وسیله مشاهده را خارج می کنند.


بعد از سیستوسکوپی:

سیستوسکوپی عموما یک روش سرپایی است و شما همان روز به خانه می روید.اگر بعد از سیستوسکوپی کمی ناراحتی داشتید، طبیعی است و ممکن است به شکل احساس پر بودن مثانه یا تند تند به دستشویی رفتن باشد.بعد از سیستوسکوپی مقداری خون در ادرار طبیعی است، مخصوصا اگر توده ای برداشته شده باشد.داشتن مقداری سوزش در طول پیشابراه یا به هنگام دفع ادرار، یک یا دو روز بعد از سیستوسکوپی عادی است. این علائم می بایست در طی چند روز بهبود یابد.اگر در طی ۲ یا ۳ روز بهبود نیافت به پزشک متخصص اطلاع دهید.

عوارض احتمالی:

 سیستوسکوپی روش بسیار ایمنی است ممکن است مشکلات یا عوارض بسیار نادری داشته باشد در صورتی که آگاهی داشته باشید می توانید به پزشکتان در تشخیص زودرس کمک نمایید.

بعضی خطرات مثل عفونت و خونریزی در هر نوع جراحی دیده می شود در سیستوسکوپی این خیلی کمتر رخ می دهد.

احساس سوزش ادرار و تداوم آن در طول ادرار کردن ممکن است به دلیل عفونت مثانه بعد از سیستوسکوپی باشد.

ادامه یافتن خون  در ادرار طبیعی نیست و باید هر چه سریعتر گزارش داده شود. لخته خون می تواند مجرای ادراری را ببندد و از ادرار کردن جلوگیری کند. شما اگر بعد از سیستوسکوپی قادر به ادرار کردن نیستید، با پزشک خود تماس بگیرید زیرا ممکن است نیاز به برطرف کردن گرفتگی باشد.

دکتر ضیغمی

نویسنده : maryam

راه ارتباطی : [email protected]

آدرس وبلاگ: bachehayextrophy.blogfa.com

این وبلاگ شخصی است و مطالب فقط با ذکر منبع و نام نویسنده قابل برداشت است و تمامی حقوق آن برای نویسنده محفوظ میباشد


برچسب‌ها: سیستوسکوپی , چگونگی انجام سیستوسکپی , درمان اکستروفی مثانه , درمان سنگ مثانه , برگشت ادرار بچه های اکستروفی - بچه های اکستروفی...
ما را در سایت بچه های اکستروفی - بچه های اکستروفی دنبال می کنید

برچسب : سیستوسکوپی, نویسنده : bachehayextrophya بازدید : 173 تاريخ : سه شنبه 4 مهر 1396 ساعت: 22:16